KIPS VÄRLD

Kip tycker att han har tre världar.
Den första världen är där han bor. Han bor i Örebro. Mitt emellan Stockholm och Göteborg. I Örebro bor han i den bästa stadsdelen. Egentligen heter den Vasastan men kallas bara för Väster. Han bor på Ringgatan med sin pappa vid Svartån och Hagaparken. I Hagaparken finns ett berömt träd. Johannesträdet.
Det heter så för att en gång var det en kille som hette Johannes, som skulle kyssa sin tjej under grenarna. Då pruttade en fiskmås honom i huvudet. Det blev ingen kyss. Men han fick ett träd uppkallat efter sig.
Det finns en tradition i Örebro att om man är nyförälskad ska man ta med sig sin älskade och pussas under trädet. Om man INTE får fågelskit i skallen kommer kärleken hålla länge.
Ibland råkar Kip komma under Johannesträdets lövverk med Marjaneh MEN ABSOLUT BARA AV  MISSTAG!

Den första världen är full av mystik och äventyr.
Även fast det inte ser ut som så. Tittar man bara normalt ser man bakgårdar, lekplatser, affärer, förskola, skola, cykelaffären, smörgåsbutiken och gatorna.
Det är helt fel.
Tillsammans med sin bästis Marjaneh hittar han alla hemligheterna.
De vet att det finns blodtörstiga spöken på vinden i boken Skräcken på vinden.
De vet att den nyinflyttade grannen Harry Vogel är en mördande vampyr och hans barnbarn Freja är en halvvampyr, en dhampir i boken De mystiska huggtänderna.
De vet verkligen att det springer djuriska och demoniska djinner i Hagaparken på nätterna, som i Skrik i natten. De har ju sett fotspåren! Och att det jobbar en äkta häxa på ICA Ekershallen råder inga som helst tvivel om.
Allt detta finns i Kips första värld. Tillsammans med hans varma, brokiga familj. Och pappa André som Kip måste hålla reda på. Kip får ta ett stort ansvar och då är det tur att Marjaneh kan dra med honom på alla äventyr på Väster.

Den andra världen är New York. Hans födelsestad. Där bor han ibland hemma hos mamma och Trevor. Mamma är den bästa mamma man kan tänka sig. Hon står för den totala tryggheten. Kip har givetvis ett eget rum i East Village på Manhattan. den är fylld av alla hans amerikanska saker. Basebollträ. Fotbollen. Alltså amerikansk. Förenta Staternas flagga och hans coola USA-cykel.
Kip har två bästa vänner. Spike och Trevor. Det är roligt att reta Trevor som har samma namn som Kips bonuspappa. Annars cyklar de överallt. En gång var de borta nästan uppe i Harlem. Polisen fick skjutsa hem dem. I Washington bor grandma och grandpa. Mormor och morfar. Mormor har världsrekord i matlagning. Hon kan helt enkelt inte laga äcklig mat. Kip älskar USA lika mycket som han älskar Sverige. Han är medborgare i båda länderna. De första sex åren av sitt liv levde han i USA. Han kanske flyttar tillbaka någon gång.

Kips tredje värld är den värld han alltid bär med sig. det är allt som finns inuti honom. det finns så många tankar i hans skalle. Mestadels tänker han på sin familj. Lite på skolan. En hel del på Romarriket. MEN
huvuddelen av hans hjärnaktivitet ägnas åt en enda person.
Marjaneh Madani.
Hans bästis sen 5 år tillbaka. Bästis. Granne. Klasskamrat.
Kip är livrädd för att bli äldre. Han är livrädd för att hans och Marjanehs bästis-relation ska förändras. Att Kip upptäcker att Marjaneh helt plötsligt är en vacker och fantastisk tjej. Hur ska det gå då?
Tänk om han blir lika galen som pappa i kvinnor?
Nej, nej, nej!
Detta måste undvikas!
Men hur då???